KERSTMIS EN NIEUWJAAR - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hennie Verheijen - WaarBenJij.nu KERSTMIS EN NIEUWJAAR - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hennie Verheijen - WaarBenJij.nu

KERSTMIS EN NIEUWJAAR

Door: hennie17

Blijf op de hoogte en volg Hennie

10 Januari 2011 | Peru, Arequipa

Allereerst wat over Arequipa, het is een stad in het zuiden van peru.
Het is de 2e stad van het land en doorgangsweg naar Puno, Cusco en Bolivia.
Het heeft ong 800.000 inwoners en ligt op 2300 meter hoogte.
Het is bekend als Ciudad Blanco (de witte stad) omdat veel met wittige steen is gebouwd. Sucre in Bolivia noemt zich ook zo en vind ik veel witter.
Arequipa is bekend vanwege zijn gemoedelijkheid in vergelijking met Lima.
Verder heeft het een van de mooiste pleinen, Plaza de Armas,in peru en wellicht in Zuid Amerika met een mooi fontein in het midden omgeven door bankjes en palmbomen.
De bebouwing er rondomheen is erg mooi; balkonnen met mogelijkheden om te ten en te drinken met uitzicht op het plein.
jammer dat er verkeer toegestaan is1
verder is het een stad die je moet ontedekken door in poorten te lopen waar zich dan verrassende pleintjes bevinden (spaanse stijl) met balkonnen er rondom heen.
Het klimaat is altijd tussen de 20 en 25 graden met in de zomer(dec tm april) soms wat regenbuien.
De beste attracties zijn;
-riverrafting op de Rioc Chili die ook door de stad loopt.
- downhill met de moutainbike van de vulkaan Misti of vulkaan Chachani (vanaf 4800mtr)
-een bezoek aan Canyon de Colca(een van de diepste canyons van de wereld, dieper dan Gran Canyon maar smaller) zicht op de condors die daar rond zweven.Een een bezoek aan de warmwaterbronnen in Chivay.
-een afdaling in de Canyon
-Beklimming van een van de Vulkanen= zwaar gaat tot 600 mtr en het vriest - 20 boven)
-Voor vrouwen is het een paradijs neem ik aan, want op elke hoek en in elke opening heb je winkeltjes van duur tot goedkoop.

ja het is alweer even geleden maar ik heb kerstmis en nieuwjaar in Arequipa meegemaakt.
Kerstmis is niet hetzelfde als bij ons omdat het de avond van de 24 e gevierd wordt.
Dus samen eten en drinken en het uitpakken van kadootjes.
het eten wordt de hele dag voorbereid door de vrouwen en de mannen eten en drinken. Is het ergens in de wereld veel anders ??
verder wodt er om 24.00 uur net zolas met Niwuejaar vuurwerk afgestoken dat in de praktijk al veel eerder begint.
Ik moet zeggen dat het erg mooi was om te zien; ik kon vanf het dak van het huis waar ik verblijf heel de stad zien en zoveel geluid en licht met een heldere avond is erg mooi om te zien.
Ik wacht nog steeds op een snelle computer om de filmpjes naar deze site te downloaden!

Met Nieuwjaar zijn we naar naar Plaza de Armas gegaan om nieuwjaar te vieren.
Vandaar hadden we een mooi zicht op het plein en niet het gevaar, want ze steken vuurwerk soms uit de hand af!
Om 24.00 uur kregen alle klanten gele confetti over hun hoofd een gele slinger om en een geel petje op.
Voor nieuwjaar is in de straat alles geel.
het is ook een gewoonte, ken ik ook van Colombia, om geel ondergoed aan elkaar te geven.
Geel staat voor hoop!
Kunnen ze misschien in Afrika ook wel mee beginnen (ivoorkust bvb)

Maar de commercie staat niet stil dus het laatste jaar is er rood ondergoed bijgekomen (geluk in liefde) en ook groen (geluk met geld).
Ik heb voor de zekerheid van alles 10 gekocht zodat alles goed gaat voor mij dit jaar!
Verder is het er gebruik dat je 12 druiven eet en voor elke maand een wens doet, dat je 3 wensen op papier zet en dat om 24.00 uitspreekt.
Ik heb de wens uitgesproken dat ik wat snellere computers ga treffen...
Er waren ook mensen met een rugzak op die een aantal malen hard rondom de Plaza de Armas liepen en dat zou je dan helpem om sneller op reis te gaan.
Volgens mij kun je dan beter eerst 3 groene onderbroeken aandoen???

IK zal vanaf nu wel steeds minder te melden hebben.
Maar dat zie je vanzelf..

Of kom in het voorjaar gewoon even langs.
Misschien dat de wielerclub ¨deDikbuiken¨(los Panchos Gordos) hier haar jaarlijkse tocht kan komen doen.
Voor Jef een traject waar ie heel zijn leven al op wacht; veel zon, heel lang heel steil en bovendien geen zuurstof; dat moet ie met zoveel talent wel winnen.

En voor de Punters; zoveel te koop voor weinig geld; beter dan de maandagse markt in Roosendaal.
En...Plastische chirurgie is hier erg goed (koop) voor degenen die nog iets willen verbeteren of veranderen.
Stuur me een foto van wat er moet veranderen en...........ik regel iets voor je!!
Hoe is het trouwens met Irene en sandra? Ik mis een lief berichtje van jullie.......ik ben er zo aan gewend......

lieve groet

hennie

• 11 Januari 2011 - 08:13

Simone:

Hey Hanny,

als eerst wil ik ff melden dat ik het heel leuk vond om je vorige week te hebben gesproken!! Ik heb zo eens even nagevraagd wat je voor ons punters mee zou kunnen nemen. we gingen allemaal toch ook voor de onderbroeken!! liefst van elke kleur 1. Ook heb ik sandra en irene aangesproken en die gaan een reactie plaatsten bij je! Verder geen schokkende dingen bij ons. Alles gaat lekker en goed! geniet van je reis en we zien uit naar je volgende verslag.

liefs van simone

• 19 Januari 2011 - 19:15

Dirk Michielsen :

hey hennie bedankt voor de kaart en krijg ik nog een lama van je.

groet dirk