Areuipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hennie Verheijen - WaarBenJij.nu Areuipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hennie Verheijen - WaarBenJij.nu

Areuipa

Door: hennie17

Blijf op de hoogte en volg Hennie

04 Januari 2011 | Peru, Arequipa

Hallo lieve mensen,

ALLEREERST EEN GOED NIEUW jAAR toegewenst !!!!

Verder bedankt voor de telefoontjes en reacties.

En daar bedoel ik mee dat je toepast wat je het afelopen jaar hebt geleerd zodat je beter met vervelende situaties om kunt gaan.
Want een compleet gelukkig jaar bestaat niet zoals we inmiddels allemaal weten.
Of zie ik dat verkeerd?

Het einde van het nieuwe jaar, net voor kerst verliep voor mij niet zo soepel.
Vauit Puno hadden we de rit geboekt naar Arequipa, de plaats waar Lilian woont.
Met, het wordt saai, alweer een mooi landschap.
En op die dag kon je zien waarom het leven op de Altiplano zwaar wordt genoemd. Namelijk omdat de weersomstandigheden erg kunnen veranderen.
We vertrokken met zon en dat betekent op die hoogte niet dat het erg warm is, maar hij brandt wel bijzonder. Omdat je relatief dicht bij de evenaar zit en vanwege de hoogte dichter bij de zon.
De mensen die op deze hoogte wonen hebben dan ook aleemaal verbrande wangen vanwege die reden. als ze ouder zijn is het gewoon zwart.
Daarna begom het te regenene ndan heb je meteen een tep. verschil van ongeveer 15 graden.
En tot slot kregen we ineens een enorme sneeuwbui.
Voor mensen is dat niet makkelijk maar lama´s hebben daar geen last van.
Veel lama´s gezien met de eigenaars die een hele dag met ze op stap gaan om te grazen.
Zelfs roze flamingo,s die in een meer zaten op 4500mtr; ik dacht dat die alleen in warme streken woonden!!

Het sneeuwde zo hard dat we stopten om foto´te maken omdat sneeuw niet zoveel gezien wordt door met name mensen uit Areuipa.
Toen we weer instapten bleek dat we niet gestopt waren om foto´s te maken!
De bus was kapot.
eerder al waren we boos geworden op de chauffeur omdat ie de airco niet aan wilde zetten, maar wel de verwarming.
Dus achteraf.....
En met kerstmis wordt er zoveel ingeladen dat het extra zwaar is.
De chauffeur zei eerts dat ie te weinig diesel had, maar dat leek ons sterk.
Na een paar keer proberen bleek ie toch echt niet meer te rijden.
Een bus met 60 mensen en veel bagage!
Na het aanvankelijke bericht dat er een andere bus zou komen bleek dat niet te kloppen.
Zodra hier iets mis gaat is de regie voleedig kwijt; niemand weet meer hoe het moet en niemand neemt verantwoordelijkheid.
We konden niet bellen omdat er geen verbindingen mogelijk waren vanaf die plaats!
Dus daar stonden we dan,we moesten maar ander vervoer zoekn.
Iedereen in paniek natuurlijk.
Zo af en toe werd er iemand; met weinig bagage, opgepikt door een vrachtwagen of andere bus.
Maar de meeste bussen reden door omdat ze vanwege de feestdagen overval zaten.
Als er een auto of bus aankwam werd dat geroepen en schoot iedereen naar buiten en bleek er niemand te stoppen!
En stonden mensen buiten te verkleumen buiten .
Om een lang verhaal kort te maken; na 3 uur wachten, omdat ik het nut niet inzag van al die pogingen, kwam er een bus aan van dezelfde maatschappij. Wij besloten om in actie te komen en hadden geluk omdat we snel genoeg waren om onze bagage te pakken. het recht van de sterkste, want er is totaal geen overleg, de chauffeur van onze bus was inmiddels vertrokken zei men......??

Dus in het gangpad op mijn koffer gaan zitten.
Blijkbaar hebben ze medelijden hier met mij, want een vrouw vroeg haar kind of ik op zijn stoel mocht zitten en dat mocht!! geluk dus.

In de afdaling naar Arequipa dat op 2300 mtr ligt leek het of mijn hoofd lichter werd; mijn voorhoofdholten gingen open merkte ik en met het gevolg dat er ook meer zuurstof in de lucht zit, voelde ik me een stuk beter.
dus de dag voorkerstmis s,avonds in Areuipa aagekomen waar Lilian voor een maand een kamer in een huis voor me heeft gehuurd.

Ik ben te bereiken via de volgende
o900 nrs

BuitenlandBellen.nl 0900-5050213 0,100 ct
Belkoning 0900-5600891 0,130 Hallobuitenland.nl 0900-05830 0,130 Internationaalbellen.nl 0900-5600810 0900-5600871 0,130 ct